X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Tauber, despre un transfer de 3,8 milioane de euro lui Șor. Explicație (VIDEO)

31 oct. 2019,, 14:37   Politică
10054 6

Marina Tauber a fost întrebată despre unul dintre transferurile bancare efectuate din numele ei .

Ea a explicată că a semnat aceste acte pentru că avea în Ilan Șor, transmite Noi.md.

,,Eu am în fața mea un extras bancar care arată că dumneavoastră pe data de 27 iunie 2013 ați transferat 3,8 milioane de euro către firma Armadale Business Services în conturile în bancă letonă ABLV. Mai departe acești bani s-au dus la compania Ruso Alliance, probabil vă este cunoscută - cea care după asta și-a asumat datoriile la Banca de Economii, iar asta era condiția prin care acțiunile Băncii de Economii să fîe vîndure către Grupul Șor. Propriu-zis dumneavoastră ați contribuit ca niște bani a dumneavoastră. De unde ați avut dvs acești bani într-o bancă din Rusia care i-ați transferat către Armadale Business Services care la rîndul lor au transferat banii prin mai multe companii offshore care ajung pînă la urmă la Ruso Alliance care preia datoriile de la Banca de Economii. Știați despre aceste tranzacții? Cum vă explicația?”, a fost întrebată Marina Tauber de către Mariana Rață în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

Drept răspuns, Tauber spune că nu a intrat în esența acestor tranzacții, precizînd că jurnalista Mariana Rață a luat doar o tranzacție, dar ele sînt mai multe.

,,Eu înțeleg despre ce dumneavoatră vorbiți. Dar eu cred că acum dumneavoastră doriți să scoateți speculații și titluri sonore pentru noutăți. Cu toată sinceritatea vă spun că eu nu țin minte. Dumneavoastră credeți că eu țin minte tot ce a fost în anul 2011, 2012,2013? Domnul Ilan Șor a fost atunci prietenul meu și colegul meu. Am încredere deplină. El m-a invitat în această afacere. Nu am avut nici un beneficiu din asta. De ce vorbesc rezervat? Pentru că acum merge ancheta în acest caz. Și, probabil, mai multe lucruri ce o să spun acum nu o să fie în favoarea mea. Eu nu o să le spun corect pentru că eu nu-s jurist de profesie. Vă zic că nu am participat propriu-zis în aceste tranzacții. Da, am semnat actele pentru că am avut încredere și am încredere în Ilan Șor. Unde sînt dovezi în această tranzacție prin această foiță. Sau ce e aici dubios?”, este reacția Marinei Tauber la întrebarea de mai sus.


Jurnalista Mariana Rață i-a explicat că dubios e că cu un salariu de a ei de 35.000 de lei a făcut tranzacții unor companii care nici nu se spune care ar fi motivul. Mai ales pe lîngă faptul că a făcut tranzacții și pentru Unibank.

,,De facto nu am participat la această tranzacție, repet, am avut încredere în Ilan Șor. Am făcut acest lucru ca să îl ajut într-un fel”, a mai adăugat Tauber.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?