Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Tănase: Societatea așteaptă rezultate prea rapide în ancheta „furtului miliardului”

27 feb. 2018,, 16:11   Politică
3979 8

Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, s-a arătat convins că cei implicați în fraudele bancare vor fi sancționați, iar faptul că dosarul în care este vizat Ilan Șor va fi examinat la Cahul nu schimbă datele problemei.

Alexandru Tănase a subliniat, în cadrul unui interviu pentru „Europa Liberă”, că nu are niciun dubiu că persoanele care au fost implicate în frauda bancară vor ajunge la un moment dat în fața instanței de judecată.

„Noi, din păcate, am ridicat prea mult așteptările, sugerînd societății că asemenea tip de fraude pot fi investigate în 24 de ore și banii pot fi readuși în țară. Din păcate, mecanismele care sînt pentru asemenea situații funcționează puțin altfel decît înțelege un consumator de rînd, dar vreau să vă aduc cu titlul de exemplu cazul devalizării Bancorex din Romînia, care a avut loc cu 15 ani în urmă și, din cîte cunosc eu, toate persoanele care au fost implicate în devalizarea acestei bănci au fost aduse în fața justiției și nu am niciun dubiu că în Republica Moldova se va întîmpla exact același lucru”, a menționat ministrul.

Referitor la faptul că dosarul în care este vizat Ilan Șor va fi examinat de către magiastrații de la Curtea de Apel Cahul, Tănase a afirmat că mai puțin contează instanța care va judeca acest caz. „Bine, am văzut argumentele judecătorilor care au refuzat să participe la judecarea acestui caz. O parte dintre dînsele le-am văzut foarte pertinente, este mult mai bine ca un caz să fie transferat într-o altă instanță unde nu planează niciun dubiu privind imparțialitatea magistraților. (...) Vreau să fac referire la o hotărîre a Curții Constituționale, care a dat soluții pe problema statutului judecătorului și care a reținut că toți judecătorii sînt absolut egali, doar că au competențe diferite. Fie că va fi Curtea de Apel Chișinău, fie că va fi Curtea de Apel Cahul nu schimbă datele problemei; procesul oricum va avea loc și decizia va fi adoptată”, a comentat Alexandru Tănase.

Menționăm că în comunicatul emis ieri de Consiliul pentru afaceri externe al UE se menționează despre faptul că investigarea fraudelor bancare trebuie să continue, iar cei implicați să fie sancționați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?