X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

„Tăcerea Mielor" sau de ce Moldova a fost luată ostatică de Statele Unite?

14 iun. 2019,, 22:04   Politică
8367 0

În timp ce în Venezuela, Statele Unite ale Americii au sprijinit rapid un parlament ales în mod democratic, întreaga Moldovă așteaptă cînd, oficial, Washingtonul va recunoaște Parlamentul ales legal în ţara noastră, precum și majoritatea parlamentară legitimă creată în acesta și Guvernul Sandu, desemnat de această majoritate.

Moldovenii așteaptă această decizie, însă Statele Unite, spre deosebire de multe organizații internaționale și majoritatea țărilor europene, nu se grăbesc să-și exprime poziția.

Experții din Moldova consideră această tăcere a autorităților celei mai libere țări din lume, Statele Unite, foarte ciudată, dat fiind faptul că Washingtonul a recunoscut foarte repede și a „binecuvîntat" o majoritate foarte fragilă în Parlamentul precedent, formată în grabă de democrați prin coruperea și șantajarea deputaților din alte facțiuni, plus au recunoscut „Guvernul nocturn al lui Filip” devenit deja istorie.

În același timp, această decizie de susținere a fost luată de autoritățile americane, în pofida protestelor active ale cetățenilor moldoveni sub zidurile Parlamentului și în PMAN, în timp ce acum regimul lui Plahotniuc este apărat de grupuri răzleţe de cetăţeni, care nu se sinchisesc să primească pentru şezut şi tolănit pe iarbă şi în hamacuri, în timp ce alţii lucrează, bani din mîinile reprezentanţilor regimului care pleacă.

Sub presiunea Statelor Unite, Plahotniuc a decis, în cele din urmă, să demisioneze Guvernul Filip. Cu toate acestea, multe întrebări rămîn ...

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?