X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Susținătorii lui Șor îi fac publicitate Maiei Sandu

22 ian. 2018,, 09:41   Politică
4353 5

Potrivit știrilor difuzate de un șir de instituții mass-media, pe 19 ianuarie, în fața oficiului liderului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a fost organizat un protest împotriva „denigrării” din partea acestui politician a businessmanului cu capital cu origini necunoscute Ilan Șor, cercetat în calitate de principal inculpat în dosarul privind furtul miliardului.

Potrivit organizatorilor acțiunii, în frunte cu vicepreședintele Partidului „Șor” Marina Tauber, la protest au participat peste 400 de persoane, deși, în urma unei vizionări mai atente a înregistrărilor video, se vede că în total sînt doar cîteva zeci de persoane. După cum se cunoaște, în iunie 2017, Șor a fost condamnat de prima instanță la 7,5 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, asociate cu sustragerea (efectiv, furtul) a unor sume enorme de bani din sistemul bancar moldovenesc prin cele trei bănci controlate de Șor, care ulterior au falimentat. Totodată, în pofida verdictului, afaceristul, care cumulează funcția de primar al orașului Orhei, se află în libertate, fără a avea vreo restricție vizibilă. Vina lui Șor a fost confirmată și în cadrul așa-numitului raport „Kroll-2”, elaborat de o companie internațională independentă și publicat recent în limba de stat și cea rusă.

Maia Sandu – ministru în guvernul care a contribuit la „jaful secolului” – periodic își face PR pe critica lui Șor, cea a organelor judiciare și a celor de drept care, potrivit ei, ar trebui să-l priveze de libertate și să-l pedepsească pe escroc. După cum vorbea eroul unui serial renumit: „Hoțul trebuie să stea la închisoare”. Această afirmație este greu de infirmat și, prin urmare, politicianul Maia Sandu, care nu s-a remarcat în perioada mandatului de ministru al Educației și nu are idei convingătoare în ceea ce privește dezvoltarea țării, își face un PR de succes pe baza lui Șor. Maia Sandu cîștigă puncte pe acest subiect, din moment ce Șor este extrem de nepopular în țară, cu excepția orașului Orhei, unde Șor, în calitate de primar, a cheltuit o mică parte dintre mijloacele sustrase. Una mică, dar suficientă pentru a demonstra că ar avea grijă de Orhei, locuitorii săi, și pentru a căpăta o popularitate ieftină în rîndurile populației sărăcite.

Zarva din jurul pichetelor în fața oficiului Maiei Sandu a avut o rezonanță mare în presă. Toate posturile centrale și majoritatea portalurilor de știri au publicat reportaje de la fața locului,, amintind, prin urmare, populației despre Maia Sandu și partidul ei și arătînd-o într-o lumină favorabilă, în calitate de luptător pentru dreptate, împotriva corupției și a fraudelor.

Probabil că Șor, care încontinuu se laudă că ar fi finanțat PAS, pînă acum o simpatizează, dacă i-a organizat un PR atît de puternic Maiei Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?