SUA vor continua să sprijine modernizarea Moldovei

SUA vor continua să sprijine modernizarea Moldovei

Statele Unite ale Americii vor continua să susțină modernizarea Republicii Moldova și integritatea ei teritorială.


O declarație în acest sens a făcut membrul Camerei Reprezentanților a Congresului SUA Judge Ted Poe la întrevederea sa cu premierul moldovean, Pavel Filip, la care cei doi au discutat despre colaborarea moldo-americană și abordarea la nivel de regiune, în vederea asigurării securității și stabilității, relatează Noi.md.


În cadrul dialogului, prim-ministrul a salutat introducerea pe agenda Congresului SUA a proiectului Rezoluţiei privind impulsionarea relaţiilor bilaterale şi sprijinul SUA pentru integritatea teritorială a țării noastre.


De asemenea, Pavel Filip a apreciat rolul SUA în formatul de negocieri „5+2” și a exprimat recunoștință pentru aportul Consiliului Atlantic și al părţii americane în organizarea, în premieră, a Conferinţei interparlamentare „Georgia, Moldova şi Ucraina: Parteneriatul Estic – Provocările actuale de securitate”.


În opinia oficialului american, consolidarea forțelor celor trei state, care se confruntă cu provocări de securitatea similare, este o strategie foarte bună pentru depășirea acestora și pentru realizarea transformărilor democratice. Judge Ted Poe a specificat că țara sa va continua să sprijine integritatea teritorială a acestor țări și să ofere suport politic și financiar pentru asigurarea stabilității la nivel de regiune.


Părțile au mai examinat starea de lucruri în Republica Moldova și procesul de implementare a reformelor, cu accent pe sectorul justiției și lupta cu corupția – aspecte esențiale pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții cetățenilor.


La finalul întrevederii, Pavel Filip și Judge Ted Poe au relevat necesitatea asigurării în continuare a unei comunicări permanente, pentru a impulsiona dialogul strategic bilateral.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load