Congresul SUA a înregistrat o rezoluţie privind Moldova

Congresul SUA a înregistrat o rezoluţie privind Moldova

Congresul american a înregistrat o rezoluţie privind Moldova.


Prin document SUA susţine alegerea Moldovei de asociere la UE şi cere Rusiei să-şi retragă trupele şi muniţiile care staţionează ilegal pe teritoriul ţării noastre.


PUBLIKA.MD aminteşte că, anterior, Parlamentul Moldovei a cerut Rusiei să-şi retragă trupele şi muniţiile de pe teritoriul ţării noastre. O declaraţie în acest sens fiind adoptată la propunerea Partidului Democrat din Moldova.


În declaraţia Parlamentului Republicii Moldova se menţiona că staționarea continuă a trupelor ruse și întărirea prezenței militare a acestora în partea de est a tării, constituie încălcări ale prevederilor constituționale privind independența, suveranitatea și integritatea teritorială și neutralitatea permanentă a Republicii Moldova. 


Totodată, Congresul american a propus un proiect de lege, care are drept scop reducerea influenței Kremlinului în Europa și Asia, în granițele fostei Uniuni Sovietice.


Prin acest document, Washingtonul îi cere din nou Moscovei să-și retragă soldații din regiunile separatiste Transnistria, Osetia de Sud, Abhazia, estul Ucrainei și Crimeea. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load