Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

SUA intenționează să „monitorizeze în mod special” alegerile prezidențiale din Moldova

4 mar. 2019,, 15:00   Politică
3375 3

În 2020, Statele Unite intenționează să „monitorizeze în mod special" alegerile prezidențiale din Moldova, Kazahstan, Taiwan și Sri Lanka, precum și alegerile parlamentare din Venezuela, Georgia, Lituania și Muntenegru pentru a identifica „dovezi de imixtiune din partea Rusiei în procesele electorale".

Acest lucru a fost anunțat de publicația „Izvestia", cu referire la propriile surse din cercurile politice, care au menționat că în anii următori, SUA vor deschide în diferite țări ale lumii centre de combatere a influenței informaționale rusești în străinătate, transmite Noi.md.

Interlocutorii publicației au declarat că pentru aprilie-mai 2019 se intenționează deschiderea primelor filiale ale Centrului Național pentru Investigații Digitale din Georgia, Ţările Baltice și Balcani. În același timp, Statele Unite intenționează să atragă mass-mediile locale, ONG-uri și IT-holdingurile – Facebook, Twitter și Google.

Centrele vor fi deschise în țările în care „există o anumită proporție a populației care are o atitudine binevoitoare pentru Rusia și conducerea acesteia", iar activităţile desfăşurate vor avea o orientare anti-rusească.

„Principala sarcină a acestor birouri prevede identificarea și prevenirea influenței Moscovei asupra opiniei publice în aceste state", a explicat sursa agenţiei „Izvestia”. Ea a mai adăugat că proiectul este lansat pentru a forma o imagine a Rusiei, favorabilă Statelor Unite în rîndul țărilor aliate.


În plus, interlocutorii ziarului au spus că conducerea americană va forma „misiuni de monitorizare" speciale. Acestea vor căuta fapte de „influență rusească" asupra alegerilor din diferite țări, „dovezi de imixtiune a Moscovei în procesele electorale".

Potrivit unor surse, activitatea „misiunii" va fi testată în viitorul apropiat - la alegerile prezidențiale din Ucraina pe 31 martie, la votul din mai pentru Parlamentul European și în campania electorală pentru parlamentul canadian, în toamna anului 2019.

„În 2020, Statele Unite intenționează să „monitorizeze în mod special” alegerile prezidențiale din Kazahstan, Moldova, Taiwan și Sri Lanka, precum și alegerile parlamentare din Venezuela, Georgia, Lituania și Muntenegru", au declarat surse din publicaţia „Izvestia”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?