X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

SUA au cerut liderilor moldoveni să formeze cît mai curînd un nou Guvern

28 feb. 2019,, 15:10   Politică
10836 9

Statele Unite ale Americii îndeamnă cu insistenţă liderii politici din Moldova să treacă de urgenţă la formarea unui nou Guvern după ultimele alegeri parlamentare din țară.

Acest lucru se menționează în declarația șefului adjunct al Serviciului de presă al Departamentului de Stat al SUA, Robert Palladino, transmite Noi.md.
În această declaraţie se remarcă faptul că Statele Unite felicită poporul Moldovei, Comisia Electorală Centrală a ţării și cîștigătorii în scrutinul parlamentar din 24 februarie.

Potrivit documentului, SUA salută evaluarea Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului din cadrul Organizaţiei pentru Securitate și Cooperare în Europa, în care se menţionează că alegerile parlamentare din Moldova au fost competitive și, în general, au respectat drepturile fundamentale.

Cu toate acestea, se menţionează mai departe în textul declaraţiei, Statele Unite împărtășesc îngrijorarea OSCE, inclusiv privind acuzațiile de corupere a alegătorilor și de folosire abuzivă a resursei administrative și îndeamnă autoritățile moldoveneşti să investigheze aceste informaţii.
După cum se menţionează, autoritățile moldovenești ar mai avea obligaţia să asigure o abordare serioasă a problemelor ridicate de OSCE, Comisia de la Veneția, precum și a recomandărilor altor organizații internaționale privind viitoarele alegeri, inclusiv cele ce ţin de precizarea elementelor Codului Electoral.

„Statele Unite îndeamnă liderii moldoveni să înceapă cît mai curînd activităţile de formare a unui nou Guvern, care să respecte voința alegătorilor moldoveni și să servească poporului moldovenesc, luptînd împotriva corupției, promovînd reforme judiciare și asigurînd progresul Moldovei pe calea democratică. Viitorul Moldovei aparține poporului său", se spune în declarația Departamentul de Stat al SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?