Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Stop-cadru. Dodon, despre finanțarea UE: "Unde-s banii, Petrică?"

17 apr. 2020,, 15:45   Politică
8555 8

La rectificarea bugetului de stat pentru 2020, Guvernul a exclus 1 miliard de lei, care urmau să vină din Uniunea Europeană.

Despre aceasta a anunțat Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”. Șeful statului a fost întrebat de către un cetățean pe nume Petrică Cercel despre ajutorul financiar din partea UE.

- Petrică Cercel: Unde-s banii din Europa?

- Igor Dodon: Bună întrebarea. Unde-s banii, Petrică? Noi exact aceeași întrebare avem. În rectificarea bugetului de azi vor fi scoși din buget peste 1 miliard de lei, care urmau să vină din UE. Este vorba despre finanțare, a treia tranșă de la suport macro-financiar și este vorba de încă niște proiecte. Noi sperăm mult că ceea ce s-a discutat public și se fac tot felul de declarații, totuși va fi un suport și din partea colegilor din UE.

Președintele a mai precizat că Republica Moldova beneficiază de cîteva susțineri „clare”. Este vorba despre împrumutul din partea Federației Ruse de 200 mln euro, dar și despre banii acordați de Fondul Mondial Internațional, în jur de 230 mln de dolari SUA.


Igor Dodon a mai spus că în buget rămîn 30 mln de euro de la UE. „Dar nici pe aceste 30 mln claritate nu avem”, a precizat președintele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?