Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Stoianoglo: Platon a fost extrădat în Republica Moldova legal

23 ian. 2020,, 21:55   Politică
1621 0

Procurorul General Alexandr Stoianoglo a declarat că Veaceslav Platon, a fost extrădat legal în Republica Moldova.

"În privința domnului Platon toate acțiunile care au fost făcute aici pe teritoriul Republicii Moldova au fost făcute legal și toate procedurile au fost respectate. Faptul că în privința lui a fost intentat de legislația de pe teritoriul Ucrainei, nu poate influența o decizie de-a noastră. Procedura de extrădare a domnului Platon în Moldova a fost făcută legal.", a declarat Stoianoglo, transmite Noi.md cu referire la Publika.

Amintim că, Veaceslav Platon a fost reţinut în 2016, de serviciile speciale din Ucraina, după ce autorităţile de la Chişinău l-au dat în căutare internaţională. Așa-numitul raider numărul unu din CSI, Veaceslav Platon, a fost condamnat în ţara noastră la 30 de ani de închisoare în două dosare penale. Primul pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în dosarul Băncii de Economii.

Iar în cel de-al doilea a fost acuzat de corupere activă într-o cauză penală de prejudiciere a unor companii de asigurări. Pe rol mai este un dosar în care Platon este acuzat de fabricarea şi punerea în circulaţie a cardurilor false şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari. În această anchetă, Platon mai riscă până la zece ani de puşcărie.

Recent, procurorul general de la Kiev, Ruslan Riaboshapka, i-a transmis o scrisoare oficială omologului său de la Chişinău, Alexandr Stoianoglo, prin care a cerut să se ia toate măsurile necesare pentru reîntoarcerea lui Platon în Ucraina.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?