X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Stoianoglo: Plahotniuc mi-a propus să fiu procuror general

21 feb. 2020,, 10:29   Politică
4740 0

Oligarhul Vladimir Plahotniuc i-a propus actualului procuror general, Alexandr Stoianoglo, să preia funcția încă din anul 2013. Dezvăluirile au fost făcute chiar de procurorul general, în cadrul unui interviu pentru Ziarul de Gardă.

„În 2012-2013, fiind deputat și ocupînd funcția de președinte al unei Comisii, după demisia unuia dintre procurorii generali, cred că e vorba de dl Zubco, am fost invitat de dl Plahotniuc și mi s-a propus funcția de procuror general. Atunci am respins propunerea”, a declarat Stoianoglo.

El a mai spus că i-a pus cîteva condiții lui Plahotniuc, transmite NOI.md cu referire la cotidianul.md.

„Am zis că, dacă devin procuror general, voi fi responsabil de politica de cadre din procuratură, că nu vor fi numiri politice în cadrul instituției. A doua condiție a fost ca, în cadrul Procuraturii, toate să aibă loc conform legii. După asta nu m-a mai întrebat nimeni dacă vreau sau nu să fiu procuror general. La prima etapă, am respins propunerea, pe urmă colegii mei de partid au început a insista, spunîndu-mi că sînt candidatura potrivită. Am zis bine, sînt de acord, dar iată condițiile. După ce le-am spus condițiile, nimeni nu m-a mai contactat”, a specificat procurorul general.

Stoianoglo a mai spus că a părăsit Partidul Democrat de 6 ani și că nu mai are nicio legătură cu formațiunea politică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?