COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Stanislav Pavlovschi: Contractarea creditelor externe sunt de responsabilitatea directă a Guvernului, CC nu ar trebui să intervină

Stanislav Pavlovschi: Contractarea creditelor externe sunt de responsabilitatea directă a Guvernului, CC nu ar trebui să intervină

Contractarea creditelor externe, precum şi gestionarea economiei sunt domenii din responsabilitatea directă a Guvernului, iar Curtea Constituțională nu ar trebui să intervină în activitatea lui.

De această părere este juristul Stanislav Pavlovschi, fost judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Declarația a fost făcută pentru postul de televiziune, NTV Moldova.

„Oricum ar fi problemele economice, pur economice țin de competența Guvernului. Guvernul la noi este organul executiv, Guvernul la noi este acela care este responsabil pentru starea în economia națională a Republicii Moldova. Avem Ministerul Economiei, Ministerul Finanțelor care poartă răspundere directă și nemijlocită în această activitate. Pe de altă parte și Parlamentul, la fel poartă răspundere deoarece ei adoptă legea bugetului, ei adoptă alte legi organice, care, într-o măsură sau alta, pot interveni cu activitatea economică a guvernului și ministerelor. Deci la noi în țară fiecare trebuie să își facă partea sa de responsabilitate și un organ nu trebuie să intervină în activitatea altui organ.”, a explicat Pavlovschi.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load