X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Stamate: Dacă CSP va continua concursul pentru funcția de procuror, acesta va fi ilegal

17 sep. 2019,, 08:32   Politică
3326 0

Ministra justiției, Olesea Stamate, spune că, dacă Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) va continua concursul pentru selectarea noului procuror general, inițiat anterior, atunci acest concurs va fi ilegal.

Aceasta pentru că a fost modificată de Parlament Legea Procuraturii, iar noile prevederi stabilesc o nouă metodă de selectare a candidatului pentru fotoliul de procuror general. Declarația a fost făcută de ministrul Justiției la emisiunea „Ora expertizei” de la Jurnal TV, transmite IPN.

„Ei vor încălca legea dacă vor continua concursul pentru că proiectul de lege stipulează clar în dispoziții finale și tranzitorii că orice concurs în desfășurare la momentul aprobării acestei legi se sistează. În momentul în care acest proiect de lege este aprobat de Parlament, ei sînt obligați să sisteze concursul care este în desfășurare”, a declarat Olesea Stamate.

Ieri seara tîrziu, Parlamentul a votat modificarea Legii Procuraturii, în varianta propusă de Ministerul Justiției și cu amendamentele propuse de deputați. Legea a fost aprobată în a doua lectură. Astfel, candidatul la funcția de procuror general va fi selectat de către CSP în baza unei liste propuse de Ministerul Justiției.

CSP a anunțat săptămîna trecută că la concursul pentru funcția de procuror general inițiat anterior și-au prezentat dosarele șapte candidați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?