COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Stamate confirmă spusele lui Nagacevschi

Stamate confirmă spusele lui Nagacevschi

În cadrul emisiunii Cutia Neagră de la postul TV8, fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, confirmă că rezultatele concursului de selecția a candidaților la funcția de Procuror General nu au fost anulate.

Fostul ministru a fost întrebată de către moderatoarea emisiunii, Mariana Rață, „de ce nu a fost anulat rezultatele concursului deși au anunțat public că a fost anulat? Iar după asta, aflăm de la Nagacevschi că de fapt nu au fost anulate…”, notează Noi.md cu referire la telegraph.md.

Olesea Stamate, spune că a anunțat că urma să anuleze concursul: „Eu am anunțat că acest concurs va fi anulat și acest concurs urma să fie anulat prin efectul legii, pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea.”


Ex-ministrul Justiției mai explică că și „din punct de vedere juridic, e undeva la limita legalității, căci nu era vorba de Guvern să anuleze ci de ministru. Un ordin de anulare a concursului avea să fie la limita legalității deoarece decizia rezultatelor concursului a fost luată colegial de către membrii comisiei. Tot membrii comisiei trebuia să ia o decizie în acest sens sau o instanță de judecată”.

Iată ce a declarat actualul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi cu referire la acest subiect.

„Cred că fostul ministru a ales o ilegalitate care i s-a părut mai mică. Dacă anula concursul, era la fel o ilegalitate, dar a ales să comită ilegalitatea prin netransmiterea rezultatelor concursului la CSP”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load