X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Stamate confirmă spusele lui Nagacevschi

22 noi. 2019,, 11:15   Politică
15645 0

În cadrul emisiunii Cutia Neagră de la postul TV8, fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, confirmă că rezultatele concursului de selecția a candidaților la funcția de Procuror General nu au fost anulate.

Fostul ministru a fost întrebată de către moderatoarea emisiunii, Mariana Rață, „de ce nu a fost anulat rezultatele concursului deși au anunțat public că a fost anulat? Iar după asta, aflăm de la Nagacevschi că de fapt nu au fost anulate…”, notează Noi.md cu referire la telegraph.md.

Olesea Stamate, spune că a anunțat că urma să anuleze concursul: „Eu am anunțat că acest concurs va fi anulat și acest concurs urma să fie anulat prin efectul legii, pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea.”

Ex-ministrul Justiției mai explică că și „din punct de vedere juridic, e undeva la limita legalității, căci nu era vorba de Guvern să anuleze ci de ministru. Un ordin de anulare a concursului avea să fie la limita legalității deoarece decizia rezultatelor concursului a fost luată colegial de către membrii comisiei. Tot membrii comisiei trebuia să ia o decizie în acest sens sau o instanță de judecată”.

Iată ce a declarat actualul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi cu referire la acest subiect.


„Cred că fostul ministru a ales o ilegalitate care i s-a părut mai mică. Dacă anula concursul, era la fel o ilegalitate, dar a ales să comită ilegalitatea prin netransmiterea rezultatelor concursului la CSP”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?