X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Șova și Ignatiev au avut o primă întrevedere. Ce probleme au fost discutate

25 iul. 2019,, 12:30   Politică
2799 3

La sediul Misiunii OSCE din Chișinău azi a avut loc şedinţa de lucru a reprezentanţilor politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chişinăului şi Tiraspolului, cu participarea experților de resort.

În cadrul întrevederii a fost discutat un spectru larg de probleme, inclusiv privind promovarea măsurilor de consolidare a încrederii, realizarea angajamentelor convenite în așa-numitul pachet Berlin plus, discutarea inițiativelor menite să contribuie la activizarea dialogului și la soluționarea concretă a problemelor curente.

Potrivit informațiilor oficiale, „întrevederea s-a desfășurat într-o atmosferă deschisă și pragmatică”.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Vasile Șova, a exprimat necesitatea întreprinderii în perioada apropiată a acțiunilor necesare în vederea obținerii unor progrese substanțiale în dosarul telecomunicațiilor și în identificarea unui mecanism viabil de vămuire provizorie a produselor petroliere introduse prin punctul de trecere a frontierei de stat „Colbasna-Slobodca”.

Negociatorii-șefi s-au arătat satisfăcuți de mersul implementării unor înțelegeri convenite anterior (de ex.: pe marginea procesului de apostilare a diplomelor de studii din regiunea transnistreană).


Cu privire la funcționarea școlilor cu predare în grafia latină s-a relevat indispensabilitatea dinamizării dialogului în vederea creării unor condiții favorabile și conforme standardelor în vigoare de organizare a procesului educațional, în special cu asigurarea acestora cu sedii potrivite.

S-a dezbătut în detalii problema liberei circulații, fiind efectuat un schimb de opinii pe unele inițiative direcționate spre eliminarea barierelor între ambele maluri ale Nistrului.

Referitor la participarea în traficul rutier internațional a autovehiculelor înregistrate la punctele de înmatriculare a mijloacelor de transport din Tiraspol și Rîbnița s-a specificat că comunicarea pe aspecte tehnice urmează a fi asigurată la nivelul grupurilor de lucru sectoriale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?