COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

SONDAJ: PSRM ar obține cele mai multe voturi, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri

SONDAJ: PSRM ar obține cele mai multe voturi, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri

PSRM ar obține cele mai multe mandate în Legislativ, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare. Datele sînt prezentate în studiul sociologic ”VOX POPULI - August 2020, lansat de Asociația Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova.

Conform rezultatelor cercetării, în eventualitatea unui scrutin parlamentar duminica viitoare, cinci partide acced în forul legislativ al țării, iar cele mai multe voturi sînt acordate Partidului Socialiștilor. Astfel, pentru PSRM ar vota 39,3% din cetățenii care și-au formulat opțiunea electorală.

PAS ar obține 26,8% din sufragii, Partidul Șor - 8,4%, iar Partidul Nostru - 6,9% din voturi. A cincea formațiunea care va trece în Parlament, potrivit studiului, este Partidul Democrat. Pentru această formațiune și-ar da voturile 5,2% din respondenții deciși.


Partidul condus de Andrei Năstase nu ar acumula numărul necesar de voturi pentru a accede în Parlament. De asemenea, în afara Parlamentului rămîne și formațiunea Pro-Moldova, creată din foștii democrați conduși de Andrian Candu.

Sondajul a fost efectuat în perioada 5-20 august 2020 pe un eșantion de 1191 respondenți din 83 de localități, reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova. Marja de eroare este de 3%.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load