TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

SONDAJ: Cetățenii Republicii Moldova NU vor alegeri anticipate

SONDAJ: Cetățenii Republicii Moldova NU vor alegeri anticipate

Alegerile anticipate nu ar schimba rezultatele obținute la alegerile parlamentare din 24 februarie curent, iar o alianță de guvernare dintre democrați și socialiști ar rezolva principalele probleme ale cetățenilor R. Moldova.

Așa reiese dintr-un sondaj cu privire la situația postelectorală, realizat de către Institutul de cercetare a opiniei publice IMAS la comanda Partidul Democrat din Moldova (PDM) și făcut public în această dimineață pe pagina oficială a PDM.


Astfel, potrivit cercetării, 68% din respondenți nu-și doresc alegeri anticipate, iar în cazul în care scrutinul s-ar repeta, 52% cred că rezultatele vor fi aceleași ca și la 24 februarie curent.Totodată, 31% dintre intervievați ar opta pentru o alianță de guvernare între PSRM și PD, 24% și-ar dori anticipate, 20% vor o alianță între PSRM și Blocul „ACUM” și doar 10% văd posibilă o coaliție între PDM și „ACUM”. 15% nu au știut sau nu au vrut să răspundă la această întrebare.Datele aceluiași dondaj mai arată că mai mult de o treime din respondenți crede că o alianță a socialiștilor cu democrații ar reuși să rezolve mai ușor problemele cetățenilor R. Moldova, cum ar fi crearea locurilor de muncă, reabilitarea infrastructurii, ridicarea nivelului de trai etc.

Jumătate dintre intervievați nu văd cu ochi buni refuzul Blocului „ACUM” de a accepta atît invitația la discuții cu democrații, cît și cu socialiștii.


Datele de sondaj au fost culese în perioada 17 martie - 5 aprilie curent, de la un număr de 1 110 respondenţi cu vîrste de peste 18 ani de pe teritoriul Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load