Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Solcan, despre eforturile de a debarca guvernul Chicu: Valuri în ligheanul politicii de pe Bîc

27 mai. 2020,, 13:45   Politică
3243 2

Decanul Facultății Științe Politice a Universității de Stat din Moldova, Alexandru Solcan, nu vede rostul demiterii Guvernului condus de Ion Chicu, întrucît tot acesta va conduce Cabinetul de Miniștri pînă la alegerile prezidențiale.

Opinia a fost exprimată într-o postare pe Facebook și vizează eforturile de a debarca Executivul, depuse de grupul Pro Moldova, controlat de oligarhul Vlad Plahotniuc.

“Valuri în ligheanul politicii de pe Bîc. Cred că pentru toată lumea este/trebuie să fie clar: pînă la alegerile prezidențiale funcția de prim-ministru va fi ocupată de Ion Chicu, dacă acesta își va dori asta, bineînțeles. Atribuțiile pot fi depline s-au trunchiate (cine își poate asuma acest lux în condițiile epidemiei?! dar, te pui…?!). Chiar dacă va exista o majoritate în Parlament, un alt prim-ministru nu va fi acceptat de președintele Igor Dodon, nici din prima, nici din a doua încercare, cu toate că, Constituția îl obligă. Asta a declarat-o chiar președintele. De ce? Probabil, de atîta!”, scrie Alexandru Solcan.

Politologul crede că actorii politici care cer demisia Guvernului se poziționează înaintea scrutinului prezidențial.

“Ce rost mai au, atunci, toate aceste lamentări pe tema demisiei?! În realitate, actorii politici se poziționează înainte de campania pentru alegeri prezidențiale, unii cu parașută, alții fără”, mai scrie Alexandru Solcan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?