Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Socialiștii insistă să fie semnat un acord politic între ACUM și PSRM

8 aug. 2019,, 11:09   Politică
2675 3

Deputații din Partidul Socialiștilor (PSRM) insistă ca săptămîna viitoare să fie semnat un acord politic permanent între Blocul ACUM și PSRM privind crearea unei coaliții parlamentare. Cu un mesaj în acest sens a venit azi deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

„Ne expunem nedumerirea și regretul asupra faptului că unii deputați și miniștri exponenți ai blocului ACUM vin cu declarații și mesaje cu tentă geopolitică și ideologică care riscă să afecteze enorm eforturile noastre de consolidare a societății și de echilibrare a politicii externe promovate de statul nostru.

Atacurile verbale impardonabile în adresa unor parteneri strategici ai Republicii Moldova nu fac altceva decît să compromită eforturile noastre de scoatere a țării din ghearele oligarhiei, să afecteze susținerea de care actuala guvernare se bucură din partea partenerilor externi din Vest și din Est”, a comentat Batrîncea.

Socialistul se arată nemulțumit de faptul că unii deputați din Blocul ACUM nu votează în Parlament împreună cu toți cei din majoritate: „Am dori sa înțelegem de cîți deputați dispune coaliția de guvernare. Fracțiunea PSRM, chiar dacă exista unele divergențe interne pe mai multe subiecte propuse de guvern și partenerii din blocul ACUM, rămîne consolidată și susține majoritatea parlamentara cu 35 de deputați. Ar fi bine și cei din blocul ACUM să vină cu o poziție consolidată, or asistăm deseori la sabotarea unor decizii importante acceptate prin consens de conducerea partidelor care și-au asumat actul guvernării”, a spus deputatul PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?