COVID-19 în MOLDOVA

Socialiștii au sesizat din nou Procuratura: Cer verificarea averii lui Reniță

Socialiștii au sesizat din nou Procuratura: Cer verificarea averii lui Reniță

Încă o solicitare din partea unui deputat socialist la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Procuratura Generală (PG) pe numele unui deputat din Platforma DA.

Vlad Bătrîncea i-a cerut ANI-ului și Procuraturii să examineze declarația de avere și interese personale a deputatului PPDA Iurie Reniță, notează zdg.md.

„În urma unei analize comparative, am constat că pe parcursul anului 2018 Iurie Reniță nu a realizat nici un venit sub formă de plăți salariale și/sau îndemnizații și/sau dividende. Singurele surse de venit indicate pentru acest an sînt din dobîndă și pensie, iar suma totală anuală este de 36 de mii de lei, adică 3 mii de lei pe lună. Analiza sumelor indicate în depozitele bancare (peste 400 de mii de lei, peste 17 mii de euro și 3500 de RONI) arată că acestea nu s-au diminuat în 2018, ceea ce ajungem la concluzia că familia deputatului Iurie Reniță a trăit cu doar 3 mii de lei pe lună. Cine îl crede pe acest mincinos că și-a întreținut familia cu doar 3 mii de lei pe lună, avînd în conturi sute de mii de lei și aproape 20 de mii de euro? Nimeni! Asta înseamnă că Iurie Reniță a avut și alte surse de venit, pe care nu le-a declarat, adică a ascuns sursele oficiale de venit.


O altă încălcare depistată este nedeclararea, pînă în 2016, a unui cont bancar deschis încă în 1999. Mai mult, în declarațiile de avere, deputatul Reniță nu indică anul cînd au fost deschise aceste conturi în băncile din Republica Moldova, Romînia și Belgia“, spune Bătrîncea.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load