TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Soarta moțiunii de cenzură asupra activității Guvernului Sandu

Soarta moțiunii de cenzură asupra activității Guvernului Sandu

Comisia juridică, numiri și imunități se întrunește astăzi, 11 noiembrie, pentru a examina moțiunea de cenzură înaintată de socialiști asupra activității Guvernului.


Potrivit serviciului de presă al Parlamentului, ședința s-a început la ora 11.00.


Tot pe parcursul zilei de astăzi, se va întruni în ședință și Biroul permanent, pentru a stabili data ședinței plenare cînd va fi dezbătută moțiunea de cenzură, scrie ZdG.


La 8 noiembrie, fracțiunea Partidului Socialiștilor a înaintat moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului în contextul angajării răspunderii în fața Parlamentului asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii nr.3/2016 cu privire la Procuratură, în sensul în care prim-ministrul să fie cel care preselectează candidații la funcția de procuror general.


Moţiunea de cenzură se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor aleşi. Astfel, în condițiile în care fracțiunea socialiștilor este compusă din 36 de deputați, aceasta trebuie să fie votată și de alte fracțiuni. Anterior, Andrian Candu a precizat că fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM) va susține „orice modalitate de a demite Guvernul”, iar Marina Tauber a menționat că fracțiunea Partidului „Șor” va lua o decizie după ce va discuta cu președintele formațiunii, Ilan Șor.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load