Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Snegur: Avem nevoie de un mecanism real de garantare a supremației Constituției

29 iul. 2019,, 17:34   Politică
2748 2

Moldova mai are mult de muncit pentru a obține succesul pe calea creării statului de drept, a declarat primul președinte al R.Moldova, Mircea Snegur, în cadrul ceremoniei dedicate aniversării a 25-a a adoptării Constituției.

Fostul președinte a subliniat că deși Constituția este fundamentată pe democrație, ea însăși nu reprezintă o garanție a statului de drept.

„Instituțiile proclamate ale puterii de stat și sistemele de apărare a drepturilor și libertăților fundamentale pot rămîne niște simple declarații, dacă nu funcționează un mecanism real de garantare a supremației Constituției. Consider că la acest capitol pentru obținerea succesului pe calea creării unui stat de drept mai trebuie mult de muncit. În această operă a democrației reale nu sînt admise devierile”, a declarat Snegur.

Mircea Snegur a mai menționat că asigurarea separării puterii de stat, a statului de drept, trebuie să se implice și societatea civilă.

„Întreaga construcție statală, societatea civilă trebuie să vegheze la crearea și menținerea condițiilor ce asigură adevărata separare a puterii de stat. Doar echilibrul adevărat între puteri împiedică eventualele abuzuri din partea acestora”.


La finalul discursului său, primul președinte a dorit succese considerabile noii conduceri R.Moldova și i-a felicitat pe decidenții politici cu Ziua Constituției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?