TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Snegur: Avem nevoie de un mecanism real de garantare a supremației Constituției

Snegur: Avem nevoie de un mecanism real de garantare a supremației Constituției

Moldova mai are mult de muncit pentru a obține succesul pe calea creării statului de drept, a declarat primul președinte al R.Moldova, Mircea Snegur, în cadrul ceremoniei dedicate aniversării a 25-a a adoptării Constituției.


Fostul președinte a subliniat că deși Constituția este fundamentată pe democrație, ea însăși nu reprezintă o garanție a statului de drept.


„Instituțiile proclamate ale puterii de stat și sistemele de apărare a drepturilor și libertăților fundamentale pot rămîne niște simple declarații, dacă nu funcționează un mecanism real de garantare a supremației Constituției. Consider că la acest capitol pentru obținerea succesului pe calea creării unui stat de drept mai trebuie mult de muncit. În această operă a democrației reale nu sînt admise devierile”, a declarat Snegur.


Mircea Snegur a mai menționat că asigurarea separării puterii de stat, a statului de drept, trebuie să se implice și societatea civilă.


„Întreaga construcție statală, societatea civilă trebuie să vegheze la crearea și menținerea condițiilor ce asigură adevărata separare a puterii de stat. Doar echilibrul adevărat între puteri împiedică eventualele abuzuri din partea acestora”.


La finalul discursului său, primul președinte a dorit succese considerabile noii conduceri R.Moldova și i-a felicitat pe decidenții politici cu Ziua Constituției.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load