Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Slusari vorbește despre implicarea lui Cebotari în furtul miliardului

16 sep. 2019,, 15:11   Politică
9209 1

Democratul Vladimir Cebotari nu figurează în materialele comisiei parlamentare de anchetă care investighează furtul miliardului.

Asta a declarat președintele comisiei, Alexandru Slusari, care a menționat însă că nu cunoaște detalii din ancheta procurorilor pe acest caz, transmite agora.md.

„Noi dăm apreciere politico-juridică la persoane, nu substituim ancheta. Poate dlui (n.r. – Vladimir Cebotari) figurează în anchetă. Noi analizăm acțiunile politicienilor și ale demnitarilor de stat din perioada 2011-2015. Ca factor de decizie, el nu figurează la noi, dar ca participant la tranzacții, ancheta să se pronunțe”, a declarat Alexandru Slusari.

De partea cealaltă, Vladimir Cebotari a spus că nu a comis „niciodată nicio ilegalitate”. „Mereu m-am comportat foarte corect și onest și asta o știe și Andrei Năstase. Andrei Năstase și-o dorește și personal (n.r. – arestarea lui Vladimir Cebotari), din cauza unor frustrărilor pe care le are și pe care nu le poate depăși. În al doilea rînd, pentru că Andrei Năstase este foarte rugat și i se solicită insistent de anumite persoane. Eu sper că el va avea bărbăția și o va spune singur. Poate va recunoaște vreodată”, a menționat Vladimir Cebotari.

Amintim că presa a scris că procurorul general interimar ar urma să ceară ridicarea imunității lui Vladimir Cebotari, astfel încît acesta să fie reținut. Democratul a spus că știe despre aceste posibile acțiuni, menționînd însă că nu are de gînd să plece din țară.


La începutul lunii septembrie, ministrul de Interne, Andrei Năstase, a anunțat că a expediat procurorului general interimar o scrisoare prin care i-a solicitat investigarea lui Vladimir Cebotari și ridicarea imunității „pentru implicarea în furtul miliardului”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?