Slusari: Toate actele din raportul comisiei Reidman au fost distruse

Slusari: Toate actele din raportul comisiei Reidman au fost distruse

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigarea fraudei bancare s-a întrunit într-o primă ședință, informează Noi.md.


Alexandru Slusari, vicepreședintele Parlamentului de legislatura a X-a, spune că membrii comisiei formate vor investiga tot ce s-a întîmplat în sistemul bancar, începînd cu ianuarie 2010 pînă în prezent. 


”Scopul principal al acestei comisii este elucidarea tuturor acțiunilor sau înacțiunilor instituțiilor statului în toată această perioadă. Deocamdată am decis să cerem de la secretariatul parlamentului toate documentele de la predecesorii noștri, inclusiv cele ale comisiilor Reidman și Răducan. Din cîte am fost informați azi, dacă pentru comisia Răducan, care a lucrat în februarie 2015, sînt ceva documente, atunci pentru Reidman a ramas doar hotărîrea parlamentului. Acest lucru este mai mult decît suspect”, a spus Slusari în cadrul unui briefing de presă.  


Acesta a menționat că la începutul săptămînii viitoare, membrii comisiei vor veni cu mai multe detalii, mai mult decît atît, el a menționat că există intenția de a face public nu doar raportul Kroll 2, dar și alte rapoarte făcute anterior. 


Reamintim că Parlamentul Republicii Moldova a constituit, cu majoritate de voturi, o comisie de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare. Comisia va avea la dispoziție trei luni pentru audierea persoanelor implicate în acest proces, precum și pentru întocmirea unui raport. Membrii structurii parlamentare au cerut acces la investigația completă a companiei Kroll.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load