Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Slusari: Marina Tauber și drepturile omului sînt două lucruri diametral opuse

18 iun. 2019,, 16:54   Politică
3356 2

Propunerea ca Marina Tauber să conducă Comisia parlamentară Drepturile omului și relații interetnice a stîrnit indignarea mai multor deputați din majoritatea parlamentară PSRM+ACUM.

„E o ofensă adusă celor care cred în drepturilor omului în R. Moldova”, a comentat deputatul PAS Igor Grosu, completat de vicepreședintele Parlamentului din partea PPDA, Alexandru Slusari: „Marina Tauber și drepturile omului sînt două lucruri diametral opuse”, a declarat acesta. La rîndul lor, socialiștii au propus ca fracțiunea Partidului Șor să vină cu o altă candidatură la această funcție.

Prima care a avut de obiectat în privința candidaturii Marinei Tauber a fost Maria Ciobanu.

„Consider că persoanele care figurează în raportul de investigare a furtului miliardului Kroll nu pot fi votate în nicio funcție. Și aici mă refer la deputata Tauber Marina, pe care chiar o propuneți președintă a Comisiei Drepturile Omului. Cum ar zice Sergiu Sîrbu: coșmar”, a declarat deputata blocului ACUM.

„Fracțiunea PAS nu va vota pentru această candidatură la președinția Comisiei Drepturile Omului și Relații Interetnice. Noi considerăm că asta e o ofensă adusă celor care cred în drepturilor omului în Republica Moldova”, a intervenit Igor Grosu.


„Fracțiunea PPDA este solidară cu poziția fracțiunii PAS. Nu negăm dreptul opoziției și, în special Partidului Kroll-Șor, să înainteze candidatul pentru președinția uneia din comisii, însă Marina Tauber și drepturile omului sînt două lucruri diametral opuse”, a spus Alexandru Slusari.

„Înțelegem și sîntem de acord cu argumentele expuse de către colegii din majoritatea parlamentară și venim cu propunerea către Partidul Șor pentru a delega un alt reprezentant la funcția de președinte al Comisiei”, a declarat socialistul Vlad Bătrîncea.

Fracțiunea Partidului Șor urmează să propună o altă candidatură pentru funcția de președinte al Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

Precizăm că șefia acestei comisii i-a revenit Partidului Șor. În total, în Legislativ funcționează 11 comisii parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?