Slusari, despre coletul lui Usatîi: Niciun hulubaș nu a ajuns la noi

Slusari, despre coletul lui Usatîi: Niciun hulubaș nu a ajuns la noi

Președintele Comisiei de anchetă privind investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, afirmă că deocamdată nu se știe dacă raportul „Kroll” publicat de Renato Usatîi este autentic, informează Noi.md.


El spune că a cerut Procuraturii Generale să explice cum a fost posibilă această scurgere de informație, în cazul în care se va stabili veridicitatea documentului.


„Hulubul nu a ajuns la noi. Nici hulubi, nici cioroi. Nici la secretariatul Parlamentului nu a fost depus niciun document, dar noi ne-am autosesizat. Am înaintat Procuraturii un demers cu două întrebări: dacă este autentic acest document și cum s-a întîmplat această scurgere de informație”, a declarat Slusari astăzi în cadrul unui briefing.


Președintele Comisiei de anchetă a mai anunțat că a fost expediată o scrisoare și companiei Kroll pentru a stabili dacă într-adevăr există mai multe părți secrete ale raportului cu privire la frauda bancară, așa cum afirmă Renato Usatîi.


„Kroll e foarte surprinsă că acest document a fost publicat, dar și de faptul că Procuratura, avînd toată informația de bază din martie 2018, nu a acționat și nu a întreprins măsuri privind recuperarea banilor și tragerea la răspundere a celor vinovați. Cei de la Kroll ne-au confirmat că această scurgere putea să se producă doar din Procuratură. Le-am scris o scrisoare celor de la Kroll, nu știu ce vor răspunde, a adăugat Slusari.


La sfîrșitul săptămînii trecute, Renato Usatîi a publicat versiunea integrală a raportului Kroll 2. Documentul a fost copiat pe un card de memorie și atașat de picioarele unui hulub. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load