X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Slusari: Declarația privind caracterul captiv al statului trebuie să aibă urmări juridice

20 iul. 2019,, 12:30   Politică
2492 1

Președintele Comisiei de anchetă pentru investigarea fraudei bancare, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, spune că declarația adoptată de legislativ cu privire la caracterul captiv al statului trebuie să aibă consecințe juridice.

Potrivit lui, unele acte legislative sînt adoptate avînd în vedere această declarație și dacă statul s-ar fi aflat într-o situație normală, atunci, probabil, nu ar fi fost necesare asemenea acte. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

Totodată, politicianul spune că instituțiile statului vor fi considerate pe deplin libere atunci cînd în cadrul lor vor fi numiți angajați în baza legii, cînd vor fi organizate concursuri adevărate și cînd acești oameni vor servi cetățenii Republicii Moldova, dar nu un anumit clan sau vreun partid politic. „Pentru mine un moment important este ca oamenii care s-au aflat în funcții nu doar să demisioneze și să primească compensații”, spune Alexadru Slusari, dînd de înțeles că aceștia trebuie și să fie trași la răspundere.

„Mă întreb de ce frînează soluționarea problemei uzurpării puterii în cazul Curții Constituționale?Acești șase judecători și-au anulat deciziile, au demisionat, există verdictul Comisiei de la Veneția. Aceste decizii au servit motiv pentru ulterioarele acțiuni: protestatari la instituții, refuzul de a preda puterea, presiuni, mitinguri, curcani, tot ce am văzut a avut drept punct de pornire deciziile CC. Eu, ca cetățean și deputat, am o întrebare – de ce împotriva acestor șase judecători nu au fost intentate procese penale? De ce ei sînt la libertate?”, se întreabă vicepreședintele Parlamentului.

Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului Republica Moldova a fost adoptată de noul Parlament pe data de 8 iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?