X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Slusari comentează plecarea lui Țîcu din fracțiune

18 sep. 2019,, 19:22   Politică
7534 1

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, consideră că Octavian Țîcu a făcut un pas greșit cînd a decis să părăsească fracțiunea parlamentară PPDA și afirmă că acesta nu poate să rămînă deputat independent în cadrul Blocului ACUM.

„Cu părere de rău, Octavian Țîcu așa și nu a devenit parte componentă a echipei, a fracțiunii Platformei DA. Este un pas greșit. Probabil că aici există și un procent de manipulare și în timpul apropiat o să vedem de unde vine. Platforma DA nu a greșit cu nimic în fața lui. În interior a fost și este democrație”, a declarat Slusari pentru TV8.

Potrivit deputatului, informația că Octavian Țîcu părăsește fracțiunea era cunoscută de membrii PPDA mai demult, dar despre faptul că acesta intenționează să candideze la funcția de primar al Chișinăului ar fi aflat cu zece minute înainte de conferința de presă.

„Gestul lui de a candida la Primărie este o mare greșeală și va contribui la dezbinarea forțelor proeuropene”, afirmă Alexandru Slusari.

Întrebat dacă există posibilitatea ca Andrei Năstase să nu se mai înregistreze în cursa electorală pentru șefia capitalei, așa cum i-a sugerat Țîcu, Alexandru Slusari a spus că Năstase va rămîne candidatul Blocului ACUM la Primărie: „Nu așteptați aici surprize”.


Despre viitoarea activitate a lui Țîcu în Parlament, Slusari crede că este imposibil ca acesta să rămînă independent în cadrul Blocului ACUM.

„Această formulă sună caraghios. Juridic Blocul ACUM este un bloc electoral. În Parlament sînt două fracțiuni. El va rămîne deputat independent. Dl Țîcu a ajuns în Parlament pe lista blocului. Dacă aș fi eu în locul lui, dacă la un moment dat nu mă regăsesc în echipă, îmi depun imediat mandatul”, a declarat Slusari sugerîndu-i lui Octavian Țuțu să renunțe la funcția de deputat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?