TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Slusari către Sandu: Nu așa trebuie abordate lucrurile

Slusari către Sandu: Nu așa trebuie abordate lucrurile

Vicepreședintele Platformei DA consideră incorectă poziția liderei PAS, atunci cînd se solicită un nume concret al unui candidat apolitic pentru alegerile prezidențiale, astfel încît discuțiile să nu fie „abstracte”.

Alexandr Slusari a declarat pentru unimedia.info că aceste discuții nu trebuie duse în presă, ci la o masă rotundă, cu implicarea a cinci-șase partide.


„Doamna Sandu cunoaște forte bine poziția mea. Nu așa trebuie de abordat lucrurile. Imediat după ce rostim un nume, voi imediat o să spuneți că este candidatul Platformei DA. Pentru a evita acest lucru, haideți să ne așezăm 5-6 partide la masa de negocieri, să vină oamenii din societatea civilă și cu siguranță o să găsim un nume.”, a spus Alexandr Slusari.

Potrivit lui, Platforma DA are cîteva nume, pe care ar putea să le propună. „Cînd sînt toți la masa rotundă, apar niște nume. Acolo noi discutăm punctual, dar nu prin intermediul mass-media. [...] Desigur că avem 2-3 candidaturi, pe care le putem discuta”, a precizat vicepreședintele Platformei DA.

Unul dintre acestea ar fi jurnalistul Constantin Cheianu - nume înaintat de către un internaut, la o postare pe facebook privind candidatul unic apolitic pentru alegerile prezidențiale.

Întrebat cum ar reacționa, dacă va fi înaintată candidatura Maiei Sandu, Slusari a zis că „dacă va fi înaintată, probabil și Platforma DA tot trebuie să vină cu o candidatură proprie. Nu am nimic împotriva doamnei Sandu, am susținut-o, dar ea este exponenta altui partid. [...] Dar cînd cineva de la PAS îmi spune „tu ce Alexandru, crezi că Maia Sandu cu așa rating va renunța la participarea de la prezidențiale, tu ești om serios?” Credeți că după asta merită să discutăm?”, a conchis Slusari.

Săptămîna trecută, lidera PAS a declarat că discuțiile pe un candidat apolitic la prezidențiale nu pot fi „abstracte”, ci pe exemple concrete. Aceasta a fost replica Maiei Sandu la apelul lansat de Platforma DA privind identificarea unui candidat apolitic la prezidențiale, ce va fi susținut de mai multe partide pro-europene, în caz contrar formațiunea va veni cu propriul candidat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load