TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Slusari: Andronachi a participat în toate „schemele obscure” privind preluarea BEM

Slusari: Andronachi a participat în toate „schemele obscure” privind preluarea BEM

Deputatul PD Vladimir Andronachi a participat, alături de Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, în toate „schemele obscure” prin care Banca de Economii a fost preluată iar apoi devalizată, susține președintele comisiei parlamentare de anchetă privind jaful din sistemul bancar, Alexandru Slusari.


El a declarat, în cadrul unui interviu pentru Cotidianul, că în cadrul investigației pe care o derulează a audiat mai multe persoane care i-au spus că Andronachi a fost implicat în acțiunile care au dus la devalizarea sistemului bancar.


„Pentru mine este cert că Vladimir Andronachi a participat la toate acțiunile privind înstrăinarea acțiunilor de la BEM în 2011, 2013 și în situația din 2014”, a declarat Alexandru Slusari.


El a mai spus că, în 2013, o parte din acțiunile BEM preluate de la Platon nu au mers la Shor, ci la Vladimir Plahotniuc.


„De la două persoane am depoziții, că acțiunea din 2013, s-a desfășurat cu participarea nemijlocită a lui Plahotniuc, Iaralov și Andronachi. Nu este exclus că beneficiarul final al acțiunilor procurate de la Platon, în 2013, a fost Plahotniuc”, a mai spus Slusari.


Vladimir Andronachi este singurul deputat din actuala legislatură, alături de Vladimir Plahotniuc (care a renunțat deja la mandat), care nu s-a prezentat la nicio ședință a Parlamentului după 8 iunie, el fiind cel mai probabil în afara Republicii Moldova.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load