X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Situația se va înrăutăți, Chicu

27 iun. 2020,, 09:45   Politică
5532 2

Ion Chicu nu-și va prezenta demisia din funcția de șef al Cabinetului de Miniștri. Actualul premier spune că cei care vor începe procesul de demitere a Guvernului, să-și asume responsabilitatea pentru o nouă guvernare, notează IPN.

„Noi vom pleca atunci cînd va fi numit un nou Cabinet de Miniștri. E imposibil să pleci. Desigur, poți să-ți prezinți demisia, iar în ziua următoare te întorci în birou și verifici dacă sînt bani pentru achitarea pensiilor, sînt bani pentru a întoarce datoriile. Situația se va înrăutăți. De ce să-mi induc o astfel de soartă, doar pentru a trînti ușa și după încă cîteva luni să răspund pentru tot. Cei care vor iniția acest proces, să-l ducă la bun sfîrșit, să aleagă o nouă guvernare, să-și asume toată responsabilitatea”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova.

Prim-ministrul afirmă că cei, care intenționează să trimită Guvernul în demisie vorbesc despre acest lucru de mai bine de două luni, nu vor veni în fruntea Guvernului pentru că nu sînt pregătiți pentru a face față tuturor problemelor care s-au adunat pe parcursul ultimilor 30 de ani.

„Ei nu au nicio șansă. Popularitatea pe care o au se măsoară în promile, nu în procente. Ei au fost ultimii zece ani la guvernare. Ei au nevoie ca în țară să fie ceață. Nu vor veni la guvernare pentru că lovitura este prea mare. În prezent trebuie să se ocupe de criză”, a adăugat premierul.

Referitor la acuzațiile aduse zilnic în adresa Guvernului, Ion Chicu susține că miniștrii lucrează. „Faptul că ei nu sînt vizibili, aceasta este strategia noastră. Noi nu sîntem PR-iști. Noi nu. Nu ne ocupăm cu PR-ul. Noi nu știm să facem PR”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?