X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

SIS reacționează la acuzațiile privind filarea Maiei Sandu

11 mar. 2020,, 10:28   Politică
3228 0

Serviciul de Informații și Securitate a făcut unele precizări după ce Maia Sandu a anunțat că a fost filată de agenții SIS timp de cinci luni, în perioada cînd a fost prim-ministru.

Instituția a negat acuzațiile, precizînd că acționează în strictă conformitate cu prevederile legale.

"În contextul declaraţiilor apărute în spaţiul public privind implicarea Serviciului de Informaţii şi Securitate în presupusele măsuri speciale de investigaţie efectuate în privinţa ex-premierului Maia Sandu, instituţia îşi reiterează poziţia şi respinge cu fermitate insinuările şi interpretările privind realizarea unor activităţi ilegale", se arată în declarația semnată de SIS.

Reprezentanții Serviciului de Informații și Securitatea au condamnat atragerea instituției în disputele politice.

"Condamnăm orice încercări de denigrare şi dezaprobăm manifestările de implicare a Serviciului în dispute cu substrat politic – stări ce afectează imaginea şi credibilitatea instituţiei în calitate de garant al securităţii naţionale", se mai arată în declarație.


Președinte PAS, Maia Sandu, a declarat în repetate rînduri că a fost interceptată telefonic în perioada cînd a fost prim-ministru, dar și între anii 2016-2019. Ea a depust și o plîngere la procuratură în acest sens.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?