X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sfatul lui Filip pentru Botnari: Să revină la funcția de primar

26 noi. 2019,, 12:30   Politică
3652 0

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, crede că deputatul Alexandru Botnari, care a fost desemnat primar al orașului Hîncești în urma alegerilor locale din 20 octombrie, ar trebui să renunțe la fotoliul din Parlament și să aleagă mandatul de ales local.

„Dacă a luat o decizie și a mers și a luptat pentru această funcție mi s-ar părea straniu, într-un mod oarecare, după ce ai luptat, să revii în Parlament. Dar este o decizie personală a fiecărui om”, a comentat Pavel Filip la emisiunea „Secretele Puterii” de la „Jurnal TV”, transmite Noi.md cu referire la TV8.

Președintele PDM afirmă că se va întîlni cu Alexandru Botnari pentru a discuta acest subiect: „Săptămîna aceasta, vom avea o discuție. El a cerut-o”.

Pavel Filip mai spune că deputatul l-a sunat personal, cînd în presă s-a vehiculat că el ar avea o înțelegere cu socialiștii și va rămîne în Parlament pentru a nu-i permite Maiei Sandu să candideze în circumscripția Hîncești la eventuale alegeri parlamentare noi. Alexandru Botnari a negat zvonurile și l-a asigurat pe Filip că nu face jocuri de culise cu socialiștii.

Potrivit legislației, Alexandru Botnari are la dispoziție 30 de zile din data validării mandatului de primar să aleagă între funcția din Parlament și cea de edil al orașului Hîncești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?