Sfat pentru liderii ACUM: Depuneți-vă mandatele și plecați unde doriți

Sfat pentru liderii ACUM: Depuneți-vă mandatele și plecați unde doriți

Liderii blocului ACUM, care intenționează să ceară Bruxelles-ului să nu recunoască alegerile parlamentare din Moldova și, prin urmare, să nu-și reia finanțarea, vor crea probleme pentru țară și vor acționa ca informatori.


Și din moment ce sînt deja deputați ai celui mai înalt organ legislativ al țării, ei ar trebui să se comporte în mod corespunzător, iar dacă nu le place ceva, își pot depune mandatele și pot pleca peste hotare să pîrască unde doresc.


Aceasta este opinia fostului viceprim-ministru, ex ministru al Economiei, Alexandru Muravschi, transmite Noi.md.


El a reamintit că, potrivit declarației Maiei Sandu din 14 martie 2019, în cadrul emisiunii programului "Puterea a patra" cu Gheorghe Gonța, săptămîna viitoare ea, împreună cu Andrei Năstase și un grup de persoane, va vizita Bruxelles-ul și va participa la summitul anual al Partidului Popular European.


"Dar cel mai interesant lucru este ce vor face ei acolo. După cum se știe, UE a oprit acordarea de asistență macrofinanciară Republicii Moldova și a prevăzut reluarea acesteia după organizarea unor alegeri cinstite și corecte. Alegerile au luat sfîrșit. Rezultatele acestora, în ciuda încălcărilor individuale, au fost recunoscute de toți observatorii străini, inclusiv de OSCE și UE. Cu toate acestea, liderii ACUM vor prezenta la Bruxelles raportul lor detaliat privind "încălcări grave, fraude masive și alte lucruri". De fapt, ei vor cere europenilor să nu recunoască alegerile și, prin urmare, să nu reînnoiască finanțarea, creînd probleme țării", a spus Alexandru Muravschi.


"În orice societate decentă, un astfel de comportament este numit scandal. Aș dori să reamintesc conducătorilor ACUM că nu mai sînt rebelii de pe piață, ci deputați ai celui mai înalt organ reprezentativ și legislativ al țării. Deci, comportați-vă ca atare. Dar dacă nu vă place și nu puteți, depuneți-vă mandatele și mergeți pe piață, plecați la Bruxelles, Washington, Beijing sau Kuala Lumpur și pîrîți cît doriți", a declarat fostul viceprim-ministru, ex ministru al Economiei.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load