COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sesizarea privind inițierea procedurii disciplinare împotriva unor judecători CCM, respinsă

Sesizarea privind inițierea procedurii disciplinare împotriva unor judecători CCM, respinsă

Deputatul PSRM Vasile Bolea, președinte al Comisiei jurdice a Parlamentului a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii inițierea procedurii disciplinare în privința unor judecători ai Curții Constituționale.

Membra CSM care a prezentat petiția, Carolina Ciugureanu-Mihailuță, a menționat că urmărirea disciplinară a judecătorilor CC poate fi inițiată doar în baza unei cereri în scris din partea organelor abilitate să numească acești judecători, respectiv: Parlamentul, Guvernul și CSM-ul, și nicidecum a oricărui alt organ al statului, scrie unimedia.info.

Potrivit membrei CSM, sesizarea lui Bolea vizează trei judecători ai CC: Domnica Manole, numită prin hotărîrea Parlamentului, și Liuba Șova și Nicolae Roșca - numiți în funcție prin hotărîrea Guvernului.


CSM-ul a decis declinarea competenței de examinare a cererii depuse de către Vasile Bolea și remiterea acesteia către Parlament și Guvern.

Membra Consiliului Nina Cernat a declarat că vede o intenție de a implica CSM-ul în jocuri politice prin astfel de sesizări: „Nu mi-i clar care a fost motivul pentru care Vasile Bolea a sesizat CSM și nu Parlamentul și Guvernul, mi-am făcut o concluzie, că pentru a implica CSM în jocuri politice”.

Carolina Ciugureanu-Mihailuță a precizat că o petiție similară a venit și din partea liderului Platformei DA, Andrei Năstase. Respectiv, CSM-ul ar urma să formuleze o adresare tuturor actorilor politici, de a nu implica CSM în niciun fel de jocuri.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load