X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Sesizarea privind inițierea procedurii disciplinare împotriva unor judecători CCM, respinsă

5 mai. 2020,, 12:35   Politică
2549 3

Deputatul PSRM Vasile Bolea, președinte al Comisiei jurdice a Parlamentului a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii inițierea procedurii disciplinare în privința unor judecători ai Curții Constituționale.

Membra CSM care a prezentat petiția, Carolina Ciugureanu-Mihailuță, a menționat că urmărirea disciplinară a judecătorilor CC poate fi inițiată doar în baza unei cereri în scris din partea organelor abilitate să numească acești judecători, respectiv: Parlamentul, Guvernul și CSM-ul, și nicidecum a oricărui alt organ al statului, scrie unimedia.info.

Potrivit membrei CSM, sesizarea lui Bolea vizează trei judecători ai CC: Domnica Manole, numită prin hotărîrea Parlamentului, și Liuba Șova și Nicolae Roșca - numiți în funcție prin hotărîrea Guvernului.

CSM-ul a decis declinarea competenței de examinare a cererii depuse de către Vasile Bolea și remiterea acesteia către Parlament și Guvern.

Membra Consiliului Nina Cernat a declarat că vede o intenție de a implica CSM-ul în jocuri politice prin astfel de sesizări: „Nu mi-i clar care a fost motivul pentru care Vasile Bolea a sesizat CSM și nu Parlamentul și Guvernul, mi-am făcut o concluzie, că pentru a implica CSM în jocuri politice”.


Carolina Ciugureanu-Mihailuță a precizat că o petiție similară a venit și din partea liderului Platformei DA, Andrei Năstase. Respectiv, CSM-ul ar urma să formuleze o adresare tuturor actorilor politici, de a nu implica CSM în niciun fel de jocuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?