X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Sergiu Sîrbu, în Parlament: „Puneți-ne la perete și executați-ne pe toți”

9 iul. 2019,, 17:10   Politică
5900 9

Deputatul PD Sergiu Sîrbu, a ţinut astăzi un discurs în cadrul şedinţei Parlamentului. Vrînd să iasă în evidenţă, acesta a apelat la un vestit citat al lui Martin Niemöller.

„Cînd naziștii au venit să îi ia pe comuniști, n-am scos o vorbă. Nu eram comunist. Cînd i-au arestat pe social-democrați, am tăcut. Nu eram social-democrat. Cînd au venit să îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Cînd au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Cînd au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea.”

„Nu există temeiuri clare de ce cereți revocarea procurorului general. Indiferent ce ar spune guvernarea de azi înainte despre procuratură, independența justiției, această independență nu mai există. Nu știu dacă veți găsi un candidat și dacă va dori să preia această funcție, știind că majoritatea parlamentară se poate trezi dimineața cu dispoziție să-l demită, cine va dori să exercite această funcție sub presiune și cu sabia la gît. De ce vă mai complicați, puneți-ne la perete și executați-ne pe toți”, a conchis Sîrbu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?