Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sergiu Băieșu, despre concursul pentru funcția de procuror general

6 noi. 2019,, 15:13   Politică
4261 0

Un alt membru al comisiei de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror general, Sergiu Băieșu, decan al Facultății de Drept al USM, declară, după anularea concursului de către ministrul Justiției, că din cei 16 candidați admiși au fost aleși 4 cei mai buni pentru șefia PG.

Sergiu Băieșu spune că lucrul comisiei instituite de Ministerul Justiției a fost unul corect, iar membrii acesteia au ales cei mai buni candidați, din cei 16 admiși în concurs. „Noi am ales candidații din informațiile pe care le-am deținut pe fiecare dintre aceștia. S-a lucrat normal și nu am văzut vreo problemă. Rezultatele mi s-au părut fără încălcări”, a precizat acesta, transmite unimedia.info.

„Urmează să vedem temeiul doamnei ministru pentru a anula acest concurs și am o întrebare retorică, putea dumneai să ia această decizie?”, a menționat decanul Facultății de Drept al USM.

„Din cei 16 candidați, comisia a ales 4 cei mai buni. Dar, dacă se poate și mai bun, nu au decît să decidă altfel”, a conchis Sergiu Băieșu.

Reamintim că la 29 octombrie, Comisia pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general a ales patru persoane (Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo), care urmau să fie propuse ulterior CSP-ul pentru a alege un singur candidat la șefia PG.


Astăzi, Ministra Justiției a declarat că va emite un ordin prin care vor fi anulate rezultatele concursului pentru funcția de procuror general. Potrivit acesteia, un membru al comisiei a oferit un punctaj disproporționat în procesul de evaluare a candidaților la șefia PG.

Menționăm că, din componența comisiei create de Ministerul Justiției au făcut parte Olesea Stamate (ministra Justiției), Raisa Botezatu (fostă judecătoare), James Hamilton (expert internațional în domeniul procuraturii, fost procuror general al Irlandei), Sergiu Baieșu (doctor în Drept, profesor universitar, Universitatea de Stat din Moldova), Igor Boțan (director executiv al Asociației Obștești „Asociația pentru Democrație Participativă”, reprezentant al soietății civile;), Petru Bobu (expert național desemnat de Președintele Parlamentului), Tatiana Buianina (psiholog, membru fără drept de vot).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?