TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ședința organizată de Guvern înainte de examinarea moțiunii de cenzură

Ședința organizată de Guvern înainte de examinarea moțiunii de cenzură

Guvernul se va convoca în ședință marți, 12 noiembrie, la ora 8:00. Se întîmplă în contextul în care la ora 10:00, la Parlament, vor avea loc dezbaterile asupra moțiunii de cenzură asupra activității Guvernului.


Deocamdată nu se știe de subiecte vor fi examinate. Pe site-ul oficial al Guvernului nu a fost publicată ordinea de zi pentru mîine.


Amintim că fracțiunea PSRM a înaintat moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului în contextul angajării răspunderii în fața Parlamentului asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură, scrie jurnal.md.


Astăzi, Maia Sandu le-a propus socialiștilor să-și retragă moțiunea de cenzură, iar premierul în schimb își asumă public angajamentul că după ce acest lucru se întîmplă va expedia Comisiei de la Veneția legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, privind mecanismul de desemnare a candidaților la funcția de procuror general.


PSRM a respins propunerea premierului, insistînd pe retragerea inițiativei de asumare a răspunderii.


Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă este nevoie de votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică cel puțin 51 de voturi.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load