X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Sechestru pe hotelul lui Plahotniuc, Nobil, și pe studiourile în care activează posturile TV

2 iul. 2019,, 14:33   Politică
7653 0

Lovitură de teatru pentru capul de afiș al democraților. Mai multe proprietăți înregistrate pe Finpar Invest SRL, companie de bază în imperiul imobiliar a lui Vladimir Plahotniuc, au fost sechestrate de oamenii legii în cadrul unui dosar pornit pentru spălare de bani.

Miza în scenă a fost pusă de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale pe 26 iunie curent, la două săptămîni de la plecarea subită din țară a liderului democrat.

RISE Moldova a reușit să identifice cîteva dintre proprietățile sechestrate. Printre ele se numără hotelul de lux Nobil și studiourile în care activează posturile TV: Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3.

Pe 26 iunie, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI), a pus sechestru pe o perioadă de 15 zile, pe mai multe proprietăți deținute de compania Finpar Invest SRL.

Pe 27 iunie CNA obține mandat judecătoresc și aplică sechestru pe bunurile Finpar, conform extraselor cadastrale. Sechestrul a vizat nu doar imobilele Finpar, dar și conturile companiei, măsurile respective fiind luate în cadrul unui dosar penal pentru spălare de bani.


RISE Moldova a reușit să identifice cîteva dintre proprietățile înregistrate pe Finpar și sechestrate la cererea ofițerilor CNA. Acestea au o valoare totală de circa 100 de milioane de lei.a reușit să identifice cîteva dintre proprietățile înregistrate pe Finpar și sechestrate la cererea ofițerilor CNA. Acestea au o valoare totală de circa 100 de milioane de lei.

Într-o discuție cu reporterul RISE, Mihai Pocnea, administratorul companiei Finpar Invest, a negat informația respectivă și spune că nu a primit niciun document în acest sens.

Finpar Invest SRL a fost fondată în 1993 și avea inițial denumirea de Centrul de profilaxie a infracțiunilor MINOR. Printre asociații inițiali s-au numărat Oxana Childescu și Vera Morozan – fosta soție și, respectiv, sora lui Vladimir Plahotniuc.

Ulterior Finpar a fost preluată de companii din zone offshore, dar care erau reprezentate prin procură de persoane din anturajul lui Plahotniuc, inclusiv Andrian Candu, fostul speaker al Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?