X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Se pregătesc demisii în lanț. Șapte șefi de instituții riscă să plece

18 oct. 2019,, 11:21   Politică
15800 7

Un grup format din deputații Blocului ACUM urmează să înregistreze un proiect de lege care vizează modalitatea de revocare din funcție a demnitarilor din cadrul a șapte instituții de stat.

Au fost menționate în special Consiliul Concurenței, condus de Marcel Răducan, și Consiliul Audiovizualului, condus de Dragoș Vicol, acolo unde se vrea și restructurarea.

Despre această inițiativă a anunțat Sergiu Litvinenco în cadrul unei conferințe de presă.

Deputatul a explicat că modificările care sînt propuse vor da posibilitatea de revocare din funcție a celor care nu-și exercită atribuțiile cum trebuie, pentru că actualul cadrul legal nu permite asta.

În proiect, sînt specificate: Comisia Nașională a Pieței Financiare, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, Autoritatea Națională de Integritate, Agenția pentru soluționarea contestațiilor, Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, dar și Consiliul Concurenței și Consiliul Audiovizualului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?