X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Se împlinesc 28 de ani de la conflictul de la Nistru. Apelul lui Igor Dodon

2 mar. 2020,, 09:43   Politică
5198 10

În ziua cînd se împlinesc 28 de ani de la conflictul de la Nistrui, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, Președintelui Parlamentului și Prim-ministrului au făcut un apel comun.

”Stimați cetățeni ai Republicii Moldova,

În ziua de 2 martie 1992 a fost deschisă o nouă pagină din istoria contemporană a Republicii Moldova. Țara noastră a devenit un stat membru cu drepturi depline al Organizației Națiunilor Unite. A fost restabilit dreptul istoric, legal la statalitatea continuă a poporului moldovenesc, la suveranitatea și independența statului moldovenesc, care datează de mai bine de 660 de ani.

Totodată, evenimentele tragice din 1992, relative la conflictul transnistrean, au constituit cea mai obscură și tristă filă din istoria modernă a țării noastre. Consecințele acelor confruntări armate se mai fac încă resimțite în societatea moldovenească, avînd un impact vizibil asupra vieții politice și socioeconomice a întregii țări. La 2 martie, de Ziua Comemorării, îi pomenim pe toți cei căzuți în conflictul armat de pe Nistru.

Avem convingerea că toți locuitorii Republicii Moldova, clasa politică, mediul academic și societatea civilă trebuie să depunem eforturile necesare ca să depășim consecințele conflictului transnistrean, pentru a lăsa urmașilor noștri o țară pașnică, stabilă și prosperă.


Reafirmînd năzuința poporului moldovenesc de a trăi în pace și bunăstare, vă îndemnăm ca împreună să făurim și să dezvoltăm în continuare Republica Moldova.

Noi, copiii și nepoții noștri merităm o viață mai bună astăzi, merităm o viață mai bună și mîine.

„Sîntem convinși – Moldova are viitor!””, se arată în apelul șefului statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?