Se împlinesc 27 de ani de la conflictul de la Nistru. Mesajul transmis de Igor Dodon

Se împlinesc 27 de ani de la conflictul de la Nistru. Mesajul transmis de Igor Dodon

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a adresat un mesaj cu prilejul marcării a 27 de ani de la evenimentele din 1992, transmite Noi.md


Mesajul integral, citiți mai jos:


“Ziua de astăzi, 2 martie, ne reamintește mai multe evenimente desfășurate în decursul istoriei moderne a Republicii Moldova. În această zi, țara noastră a fost primită în rîndurile Organizației Națiunilor Unite. Moldova a devenit un participant cu drepturi depline în relațiile internaționale, obținînd șansa de a construi o țară modernă, democratică și economic dezvoltată, în care fiecărui cetățean îi sînt asigurate drepturile și libertățile.


Totodată, în această perioadă, pe teritoriul Republicii Moldova, în special într-un șir de localități de-a lungul rîului Nistru, au avut loc confruntări armate, cunoscute drept faza armată a conflictului transnistrean. Mii de familii de pe ambele maluri ale Nistrului au suferit pierderi grele. Zeci de ani, oamenii păstrează amintirea evenimentelor tragice din acea vreme.


Într-adevăr, păstrăm în memorie acele zile dramatice din istoria noastră, dar, simultan, nu trebuie să rămînem ostatici ai evenimentelor respective. Deceniile ce s-au scurs confirmă o dată în plus că aceste amintiri, cu certitudine, nu sînt suficiente pentru a construi un stat și a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor. Drept dovadă este emigrarea continuă a locuitorilor Moldovei, care are loc, în primul rînd, din motive sociale.


Principala sarcină la zi a politicienilor moldoveni este grija pentru cetățenii de rînd și schimbarea efectivă în bine a situației din țară. Acest lucru îi privește mai ales pe politicienii pentru care cetățenii și-au dat votul în alegerile parlamentare din 24 februarie curent.


În această zi, îi îndemn pe toți cetățenii țării, toate forțele politice, societatea civilă, să se unească sub auspiciile obiectivului nostru comun – edificarea statului independent, liber și democratic – Republica Moldova. Moldova are viitor!” scrie în mesajul președintelui.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load