Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Schimb de acuzații la ședința Comisiei juridice a Parlamentului

15 aug. 2019,, 11:31   Politică
2202 0

Spirite încinse la ședința din această dimineață a Comisiei juridice, numiri și imunități. Deputații s-au luat la ceartă în timp ce analizau mai multe amendamente propuse la Codul Electoral.

Deputații propun ca reprezentanții concurenților electorali să poată vedea listele electorale. De asemenea, acestea să fie publicate pe site-ul Comisiei Electorale Centrale, cu indicarea numelui, prenumelui și anul nașterii fiecărei persoane.

Președintele comisiei juridice, Sergiu Litvinenco a declarat că nu se încalcă legislația cu privire la datele cu caracter personal, însă democratul Sergiu Sîrbu nu a fost de acord cu această afirmație și a atenționat că ar fi ilegală publicarea acestor date despre alegători.

„Astăzi fiecare alegător poate să-și verifice numele, după ce introduce datele din buletin. Dar el știe că altcineva nu poate să-i verifice datele lui personale. Voi propuneți ca oricine să aibă acces la datele a 2,8 milioane de alegători”, s-a arătat indignat Sîrbu.

„Pînă acum am avut multe cazuri cînd la o adresă sînt sute de oameni. Agenția voastră făcea vize de reședință”, a învinuit Litvinenco, iar democratul i-a răspuns în replică că acest lucru nu este ilegal.


„Pînă acum doar Partidul Democrat avea acces la listele electorale din toate secțiile de votare”, a adăugat Litvinenco.

„Nu am avut nicio listă electorală”, a răspuns supărat Sergiu Sîrbu.

„Dacă o să dați în judecată încă o dată o să confirmați că PDM a uzurpat toată puterea”, a atenționat și deputatul socialist Vladimir Țurcanu.

Spiritele s-au potolit după ce deputații au început să analizeze un alt amendament propus la Codul Electoral.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?