Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Sandu spune în ce relații este cu Dodon

17 oct. 2019,, 08:29   Politică
5261 5

În relația politică dintre prim-ministra Maia Sandu și președintele Igor Dodon nu se întîmplă nimic deosebit, declară lidera PAS.

Asta chiar dacă, în ultima perioadă, liderul neformal al PSRM a vorbit despre necesitatea unor remanieri din Guvernul condus de Maia Sandu. Potrivit prim-minsitrei, aceste declarații au o tentă electorală, iar cei doi nu au discutat despre schimbarea unor miniștri.

„Dodon face campanie electorală, eu îmi caut de treabă. Guvernul face bugetul, Guvernul e responsabil aproape de toate lucrurile în țara asta. Restul se ocupă de campanie”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, menționînd că după alegerile locale din 20 octombrie în Guvern nu vor avea loc remanieri.

Lidera PAS spune că nu acest subiect nu a fost discutat în cadrul coaliției, iar ultima discuție cu Igor Dodon a avut loc săptămîna trecută.

Potrivit ei, discuțiile la nivel de conducere a coaliției de guvernare nu se duc între liderii PSRM și ACUM, ci au loc într-un format mai larg. „Vin și alți colegi din blocul ACUM, vin colegi socialiști de-ai doamnei Greceanîi din Parlament. Uneori discutăm 1-2 ori pe săptămînă, în funcție de situație”, a spus șefa Guvernului, dînd asigurări că nu se discută nicio remaniere din Guvern.


Acum o săptămînă, șefa Executivului a afirmat că nu intenționează să facă modificări în actuala componență a Guvernului. Maia Sandu consideră că Igor Dodon nu poate influența în niciun fel această decizie, întrucît doar premierul poate avea ultimul cuvînt în ceea ce ține de structura Cabinetului pe care îl conduce.

Anterior, președintele Igor Dodon a declarat că socialiștii sînt gata să susțină patru ani Guvernul condus de Maia Sandu, dar pentru asta sînt necesare rezultate concrete. Șeful statului menționează că miniștrii trebuie să coboare pe pămînt și să se focuseze pe necesitățile cetățenilor. Dodon a spus că e nevoie de schimbat niște miniștri, dar a ezitat să ofere nume.

Și președintele fracțiunii PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că în interiorul coaliției de guvernare sînt purtate negocieri referitor la eventualitatea divizării unor ministere din actualul Guvern. Parlamentarul susținea că reformarea ar veni în contextul în care activitatea lor ar cuprinde domenii absolut distincte și sînt greu de coordonat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?