COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sandu spune despre ce a discutat cu Dodon și Greceanîi

Sandu spune despre ce a discutat cu Dodon și Greceanîi

După ce șeful statului Igor Dodon a anunțat că s-a întîlnit ieri cu prim-ministrul Maia Sandu, împreună cu președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, refuzînd să ofere detalii despre subiectele abordate, șefa Guvernului a deschis parantezele la „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Ne-au transmis dezaprobarea în raport cu această decizie pe care am luat-o (n.r. asumarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului pentru modificarea Legii Procuraturii) și eu am declarat că aceasta este decizia și o vom apăra pînă la capăt. Condiția pe care au formulat-o ei este că legea trebuie să fie retrasă. Au zis că este neconstituțională”, a dezvăluit Maia Sandu detalii din culisele discuției cu socialiștii.

Șefa Guvernului rămîne ferm pe poziții și spune că nu există motive să-și anuleze decizia.


„Mai departe există o procedură și socialiștii pot face cum consideră ei necesar”, a adăugat Maia Sandu, comentînd astfel declarația lui Dodon că în 72 de ore se va ști dacă va cădea Guvernul Sandu.

„Avem suspiciuni și îngrijorări și vrem să eliminăm toate aceste posibilități ca să se captureze instituțiile statului și mai ales a Procuraturii, pentru că este o instituție cheie”, a argumentat prim-ministrul decizia de anulare a concursului organizat de Ministerul Justiției pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load