X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sandu spune că știe pe unde se plimbă Plahotniuc

25 sep. 2019,, 08:42   Politică
7453 1

Șefa Guvernului spune că subiectul furtului miliardului a fost unul foarte discutat în timpul întrevederilor pe care le-a avut cu mai mulți oficiali în Statele Unite ale Americii.

A fost cerut și ajutorul Biroului Federal de Investigații (FBI) pentru a recupera banii furați din sistemul bancar al R. Moldova, transmite Tv8.md.

„Am făcut această solicitare la absolut toate întîlnirile pe care le-am avut în SUA. Recuperarea banilor fiind mai dificilă, este cazul să vedem cum putem să recuperăm acești bani din averile pe care le au cei care au fost implicați în furtul miliardului și aceste solicitări trebuie să meargă și din partea Procuraturii și din partea agenției care se ocupă de recuperarea bunurilor, dar au mers și din partea noastră, pentru ca să obținem sprijin. Organele din SUA ne pot ajuta în situația în care și organele din Moldova vor colabora și vor prezenta toate dovezile în modul cel mai serios”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Întrebată dacă s-a discutat în SUA și despre Vladimir Plahotniuc, care ar fi fugit în Miami după plecarea PD-ului de la guvernare, Maia Sandu a precizat că nu s-a vorbit concret despre locul aflării lui Plahotniuc.

„Am spus că noi avem suspiciuni că el ar fi pe teritoriul SUA. Există informații că a fost de curând și în anumite țări de pe continentul european. Ca să se clarifice lucrurile trebuie să existe o solicitare din partea organelor Procuraturii. În momentul în care o să aibă un dosar și o să facă o solicitare concretă, atunci o să putem să obținem și un răspuns clar din partea SUA și altor țări unde ar putea acesta să se ascundă. Așteptăm cu mare nerăbdare ca Procuratura să avanseze la investigarea furtului miliardului”, a adăugat Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?