COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sandu și Greceanîi întreprind o vizită la Bruxelles

Sandu și Greceanîi întreprind o vizită la Bruxelles

Primul ministru Maia Sandu și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi încep astăzi o vizită de lucru la Bruxelles, unde vor avea întrevederi la Comisia Europeană și în Parlamentul European.

Înaintea vizitei, marți, guvernul de la Chișinău a aprobat inițierea negocierilor pentru semnarea a trei acorduri de finanțare din partea Comisiei Europene, în valoare totală de peste 40 de milioane de euro, transmite Europaliberă.org.

Este vorba, între altele, despre proiectele de reformare a justiției și combaterea corupției; susținerea economică a regiunilor, inclusiv a inițiativelor de antreprenoriat ale tinerilor și crearea locurilor noi de muncă; precum și asistență pe dimensiunea socială, pentru promovarea egalității de gen și combaterea violenței în familie.


Tot marți, Comisia Europeană a reluat sprijinul bugetar acordat Republicii Moldova, alocînd suma de 14,54 milioane de euro pentru a susţine punerea în aplicare a Acordului de liber schimb UE - Moldova, finanţarea programelor de educaţie şi formare profesională şi punerea în aplicare a Planului de acţiune pentru liberalizarea regimului de vize, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, citat de Agerpres.

Plăţile au fost reluate după o suspendare de aproape doi ani ca urmare a deteriorării situaţiei din Republica Moldova în ceea ce priveşte statul de drept. Guvernul recent învestit a luat o serie de decizii importante care au permis UE să aprecieze că sînt îndeplinite condiţiile pentru reluarea sprijinului bugetar acordat Republicii Moldova, se mai spune în comunicatul citat.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load