Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Sandu și Dodon au transmis un mesaj moldovenilor din diasporă

16 aug. 2019,, 17:00   Politică
1895 1

Diaspora constituie prima sursă de finanțare externă, superioară volumului investițiilor străine directe și asistenței publice pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Declarația aparție președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, și a fost făcută în cadrul ceremoniei de deschidere a Zilelor Diasporei.

„Statul nostru are nevoie de susținerea Diasporei, referindu-mă anume la capacitățile fiecăruia de a participa la dezvoltarea Moldovei prin transferul de noi cunoștințe, abilități, tehnologii, informații. Transferurile din diasporă constituie prima sursă de finanțare externă, superioară volumului investițiilor străine directe și asistenței publice pentru dezvoltare, depășind suma de 1 miliard de euro.

Diaspora este nu doar o sursă de dezvoltare economică, politică și socială a țării, dar și un adevărat ambasador al imaginii țării pe plan internațional”, a declarat Igor Dodon, la deschiderea evenimentului.

„Voi sînteți cei care stați la cozi interminabile pentru ca să reușiți să votați, pentru că vă pasă de Republica Moldova și cum va arăta în viitor. Mai rar să vezi oameni care să stea la coadă ca să voteze, iar oamenii de acolo sînt impresionați de gradul de activism civic din Republica Moldova.

Voi sînteți cei care ați plecat de acasă nu de plăcere, ați fost forțați să plecați pentru că nu au mai existat oportunități din cauza politicienilor corupți. Voi sînteți cei care ați luat-o de la zero în condiții dificile”, a spus Maia Sandu.

Prim-ministra le-a mulțumit celor din diasporă pentru votul acordat în alegerile din 24 februarie și le-a dat asigurări că vot în diasporă va deveni mai ușor, fără cozi sau alte impedimente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?