X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu și-a depus mandatul de deputat (DOC)

8 iul. 2019,, 09:42   Politică
2649 1

Premierul Maia Sandu a depus astăzi cerere de demisie din funcția de deputat, informează Noi.md.

Ea le-a mulțumit cetățenilor din diasporă pentru votul lor.

”Cetățenilor din diasporă, care mi-au acordat votul și m-au sprijinit printr-o mobilizare exemplară, le promit că voi face tot ce pot pentru a îmbunătăți viața oamenilor aici, acasă, dar și a celor care domiciliază în afara țării. Vă mulțumesc pentru încredere!”, a declarat Sandu.

Totodată, premierul și-a exprimat regretul că din cauza sistemului mixt ”prost gîndit și prost implementat de PD”, Parlamentul va avea, pentru o perioadă de cîteva luni, mai puțin de 101 deputați așa cum prevede Constituția.

”Cînd a impus sistemul mixt, PD s-a gîndit la un singur lucru - cum să se mențină la putere împotriva dorinței cetățenilor. Pentru ei nu a contat că în cei 4 ani de mandat al Parlamentului actual vor avea loc permanent alegeri în circumscripții, nu a contat că aceste alegeri vor costa bugetul zeci de milioane de lei (doar pentru circumscripția din diaspora europeană vor trebui alocate cîteva milioane de lei), nu a contat că diaspora va fi subreprezentată. Pentru PD nu au contat cetățenii. Însă, în pofida tuturor șiretlicurilor, poporul i-a pedepsit și i-a alungat de la putere”, a adăugat Sandu.


Ea a menționat că sistemul mixt de vot va fi anulat și va fi înlocuit cu sistemul proporțional.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?