X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Sandu: Sechestrul pe bunurile lui Șor ar putea fi la comanda Plahotniuc

28 iun. 2019,, 09:50   Politică
4687 1

Prim-ministra Maia Sandu este de părere că sechestrul pus zilele trecute de procurori pe o parte dintre bunurile care aparțin controversatului om de afaceri Ilan Șor ar putea fi făcut la comanda lui Vlad Plahotniuc.

Declarația a fost făcută de prim-ministră într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, fiind întrebată „cui aparține acum Procuratura?”.

„Nu putem să spunem în ce măsură și cîți procurori sînt în continuare controlați de Plahotniuc, putem doar să speculăm. Inclusiv decizia de punere a sechestrului pe averea lui Șor, ar putea să fie o decizie comandată de către Plahotniuc”, a declarat Maia Sandu.

– „Cu ce interes?”

„Poate să încerce să spele imaginea unor procurori care în continuare sînt controlați, dar pentru a crea impresia publică că ei s-au eliberat și merită să rămînă acolo. Bineînțeles că poate exista și situația cînd eliberîndu-se de controlul lui Plahotniuc, unii procurori să vrea să revină la practica în care ei singuri își fac legea cum le dictează buzunarul și asta este un pericol. E cert că Procuratura trebuie reformată. E cert că în Procuratură trebuie să ajungă manageri care să facă ordine și să-i scoată din sistem pe toți care au comis ilegalități, care au comis abuzuri, care au închis ochii la abuzuri, care au tolerat sau participat în scheme de corupție. Indiferent de ce va întîmpla în Procuratură în următoarele zile și săptămîni, fără schimbarea managerului de acolo și fără o reformă profundă, lucrurile nu vor reveni la normal”, a spus prim-ministra.


Procurorii anticorupție au pus zilele trecute sechestru pe mai multe bunuri ale afaceristului cu reputație dubioasă Ilan Șor, în cadrul investigațiilor privid frauda bancară. Bunurile aparțin mai multor agenți economici care desfășoară activități de comerț în regim Duty Free.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?